Green

Vil hjelpe mennesker ut av økonomiske vanskeligheter

Green

– Det vi gjør nå, skaper disrupsjon i hele inkassobransjen. Og reisen har bare så vidt startet. 

Vil du jobbe hos landets største aktør innen Geofag?

Vi søker deg med erfaring innen miljøgeologi, geoteknikk, ingeniørgeologi/bergteknikk, grunnundersøkelser, måletjenester & Geolab.

Vi svarer innen 48 timer.

I Norge snakker vi sjelden om penger, og i alle fall ikke økonomiske problemer. Samtidig har vår personlige økonomi enormt mye å si for hverdagen vår – alt fra hvor vi kan dra på ferie, hvilke aktiviteter barna kan være med på, til hva vi kan spise til middag.

– Økonomiske vanskeligheter er en av de siste tabuene vi har, mener Solveig Bratli Skjerven, leder for personmarkedssatsingen i Kredinors nye datterselskap, Kan AS. Hun har lang erfaring med finans og digital produktutvikling, blant annet i Storebrand, og vet mye om hvor vanskelig det kan være å få tilbake fotfestet for mennesker i en vanskelig økonomisk situasjon. 

Det er mye skam og stress knyttet til økonomiske problemer. Søvnløshet, helseproblemer og sykefravær kan følge med, og for bedriftene betyr det lavere produktivitet. Det er et stort paradoks at arbeidsgivere ikke tar tak i dette, mener Skjerven.

– Mange bedrifter gjør tiltak for å støtte medarbeidernes fysiske helse, og etter hvert også de mentale og sosiale aspektene ved helse. Men økonomisk helse er det ingen som går inn i. Det ønsker vi å gjøre noe med. Som samfunn har vi alt å tjene på å jobbe mer proaktivt på dette området.

LES MER: Sjekk ut vår nye tjeneste kan.no

Vil snu utviklingen

– Inkassobransjen er en ganske tradisjonell bransje. Og jo lenger inn i inkassomølla man kommer, desto mer tjener inkassoselskapene. Det er ingen insentiver for å hjelpe folk ut av en vanskelig situasjon. Det er ikke bærekraftig, mener hun.

– Vi i Kredinor ønsker ikke lenger å være med på dette. Derfor endrer vi vår tradisjonelle forretningsmodell, slik at vi kan snu denne utviklingen. Vi satser på noe helt nytt, som vi tror vil endre hele bransjen.


Enkelt å ta grep med digitale verktøy

Den siste tiden har det vært enorm fremdrift i kontorlandskapet på Skøyen i Oslo. Den nye digitale tjenesten, Kan, ble lansert for få måneder siden.  

Gjennom en helt ny app, er det nå mulig å få oversikt over sin egen økonomiske situasjon, og hva man skylder. Dette er mulig ved hjelp av integrasjon med ulike registre, tredjeparter, og open banking. Individuell veiledning og oppfølging av erfarne rådgivere er en viktig del av tilbudet.

"

Målet med Kan er å gi kundene den hjelpen de trenger for å få kontroll over egen økonomi, ta smarte grep, og håndtere sine egne økonomiske utfordringer, og få en sunn privatøkonomi, raskere, billigere og mindre alene.

– Solveig Skjerven

Tjenesten er enda tidlig i utviklingsløpet. I august fylles den med enda mer funksjonalitet. Fremover skal kundene kunne ta grep rundt refinansiering, slå sammen gjeld, iverksette betalinger på en mer brukervennlig måte, slik at de kan nedbetale gjelden sin raskere og billigere.

– Vi vet at mange kvier seg for å be om hjelp til å løse økonomiske problemer. Dette er et ganske ensomt sted å være. Men ofte er det ikke så mye som skal til. For bedrifter som ønsker å ta godt vare på de ansatte, kan denne tjenesten være et naturlig tilskudd til en bedriftshelsetjeneste, som gir de ansatte rådene de trenger.

Jobber med noe som betyr noe

Tjenesten finnes så langt i en beta-versjon som testes av utvalgte kunder. I årene som kommer skal tjenestespekteret utvides fortløpende. 

– Utviklingen har så vidt startet. Det betyr at vi trenger flere kloke hoder som brenner for å utvikle noe helt nytt, både utviklere, markedsførere, UX-designere og produktutviklere.

Hun beskriver et dynamisk og engasjerende arbeidsmiljø, med kollegaer fra mange ulike nasjoner som bidrar til å spille hverandre gode.

"

For oss er det viktig å få inn de beste folka, uavhengig av alder, hvor lenge de har jobbet eller hvor de kommer fra. Vi er engasjert gjeng, med en flat struktur, og vi er veldig bevisst på at de gode ideene kan komme fra hvor som helst.

– Solveig Skjerven

En sjelden mulighet

Mens teamet jobber med å videreutvikle produktene, er de bevisste på at arbeidet faktisk skaper disrupsjon i et veldig tradisjonelt marked. 

– Alt det vi gjør, handler om å forberede menneskers livssituasjon, og å være med å løse et økende samfunnsproblem rundt økonomisk uhelse. Hver enkelt medarbeider bidrar til det. Det er en mulighet som ikke kommer så ofte, påpeker Skjerven.

"

Vi ser at det nytter. Alt vi gjør er drevet av data og innsikt, og det er ingen tvil om at når mennesker får litt hjelp, kommer de seg raskere på beina igjen.

– Solveig Skjerven.

Senior Backend Utvikler

Er du en eksepsjonell Senior Backend utvikler? Vi søker Senior Backend utviklere til vår KAN satsning!

Les mer her

Produkt Designer

Er du en dyktig og erfaren designer? Ønsker du å gjøre en forskjell ved å hjelpe bedrifter og forbrukere i Norden til god finansiell helse?

Les mer her

Digital Forretningsutvikler

Vil du være med å transformere inkassobransjen? Vil du jobbe som digital Forretningsutvikler og sikre at vi tar ut betaversjon til produktets fulle potensiale?

Les mer her

Senior Frontend Utvikler

Vil du være med å utvikle et forbruker-finansierings-produkt i verdensklasse? Vi søker Frontend utviklere til vår KAN-satsing!

Les mer her

Produkt- og Markedsføringsanalytiker

Er du analytisk, strategisk og vil du være med å transformere inkassobransjen? Vi søker Produkt- og Markedsføringsanalytiker til KAN-satsingen i Norges største aktør i bransjen?

Les mer her

Customer Engagement Manager

Evner du å skape overbevisende innhold og gode kundereiser? Vil du jobbe som Customer Engagement Manager og være med å transformere en hel bransje?

Les mer her

Brand & Acquisition Manager

Vi søker Norges skarpeste Brand & Acquisition Manager - som har fokus på vekst og leads-generering av potensielle B2B-kunder!

Les mer her

Sales Executive

Har du erfaring med å selge abonnementsbaserte tjenester, fordelsprogram til ansatte eller HR Management systemer? Vil du være den første til å tilby denne type tjenester i inkassobransjen?